Sok szeretettel köszöntjük a Horváth Ház honlapján!

A Horváth Ház folyamatosan megújulva 35 éve várja vendégeit. Számunkra a rendezettség és tisztaság mellett nagyon fontos a minõség és a folyamatos fejlõdés is. Így szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy vendégeink jól érezzék magukat nálunk.


Nagyobb térképre váltás

A Balaton és környéke Magyarország legnépszerűbb üdülőhelye. Vízparti pihenés, történelmi és kulturális emlékek, népi hagyományok, kerékpáros és vízi túrák, ritka természeti értékek, gasztronómia különlegességek, látványos programsorozatok - mindezt együtt kínálja a "magyar tenger". Az 590 négyzetkilométernyi vízfelületű Balaton környéke a XVIII-XIX. századtól a társasági élet egyik központja. A tó felszínét évi átlagban több mint kétezer órán át süti a nap. Nyaranta a tó vize 25-27 Celsius-fokra is felmelegszik. A déli parton sekély, az északin gyorsabban mélyül a víz, mélysége átlagosan 3-4 méter, a legnagyobb, 11,5 méteres mélységét a Siófoki- és a Szemesi-medence közötti szorosnál, a Tihanyi-kútban éri el.

Balatonmáriafürdőről a jó közlekedésnek köszönhetően kellemes kirándulásokat lehet tenni a környező településekre. Gyógyfürdők: Marcali, Zalakaros, Hévíz. A ház mellett vezet a Balaton -i Kerékpár Körút. A szomszédunkban található a Kis-Balaton Európa hírű vizes élőhelye is. Tartalmas napot tölthetünk a közeli Keszthelyen, és hajóval kirándulhatunk az északi partra, Szigligetre, Badacsonyba. Balatonfenyvesről kisvasúttal utazhatunk felfedezni a Nagyberek ősi lápvilágát. Gyalogtúrán meglátogathatjuk a keresztúri Bokrosi hegy védett pincesorait és megkóstolhatjuk az itt termelt jóízű borokat.

Balatonmáriafürdő - Balatonberény - Balatonfenyves - Marcali - Keszthely - Hévíz - Marcali Thermalfürdő - Aranyhíd Fesztivál - Zalakaros